Gala večera povodom seminara Međunarodnog i Evropskih olimpijskih komiteta

U Beogradu je održan 39. seminar Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) i seminar Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) na temu „Priprema Nacionalnih olimpijskih komiteta za Olimpijske igre“. Ovaj seminar se organizuje svake godine u drugoj zemlji Evrope i najmasovniji je stručni skup najviših predstavnika evropske olimpijske porodice.

Seminaru u Beogradu prisustvovali su čelnici 50 olimpijskih komiteta Evrope.

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije na otvaranju je rekao: „U duhu priprema za predstojeća velika takmičenja, mi u Evropi se moramo ujediniti u akciji usmerenoj na rešavanje svih problema koji se mogu isprečiti pred nas u budućem razvoju sporta. Već 108 godina Srbija je ponosni član Olimpijske porodice i za to vreme je naša zemlja dala veliki broj značajnih sportskih rezultata i vrhunskih sportista u mnogim sportovima.

boža maljković otvaranje seminara olimpijskog komiteta srbije

Velika je privilegija i ogromna čast predstavljati ih danas ovde pred vama i u njihovo i svoje ime poželeti vam svima toplu dobrodošlicu u našu divnu zemlju sporta. Želim vam mnogo uspeha u radu i ugodan boravak.“

Povodom održavanja seminara organizovan je i prijem za učesnike u Skupštini grada Beograda. Tom prilikom je, za izuzetan doprinos u razvoju ženskog sporta kroz projekte „Pokret za žensku košarku Marina Maljković“ i „Besplatna škola košarke za devojčice osnovno – školskog uzrasta“, Marini Maljković uručena plaketa Međunarodnog olimpijskog komiteta „Žene i sport“. Na svečanoj ceremoniji dodeljena je i nagrada za najboljeg atletu zimskih sportova Pjotr Nurovski i to Camille Bened (FRA) Biatlon.

Veliko nam je zadovoljstvo da smo izvođenjem najlepših pesama sa reperotara za gudački kvartet učinili ovaj događaj još čudesnijim i na svetskom nivou.

kvartet večera olimpijski komitet srbije

Zahvaljujemo se organizatorima na prilici, kao i gostima na pozitivnim povratnim reakcijama.

 

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar