Gala večera u okviru EFPP konferencije

U Beogradu je od 10. do 13. maja održana konferencija Evropske federacije psihoanalitičkih psihoterapeuta (EFPP), u orga­ni­za­ci­ji Dru­štva psi­ho­a­na­li­tič­kih psi­ho­te­ra­pe­u­ta Sr­bi­je.

Tema konferencije je “The challenge of Social Traumata – Inner Worlds of Outer Realities”, a istraživali su je vodeći eksperti iz oblasti psihoanalize, psihoanalitičke psihoterapije i grupne analize iz celog sveta.

Pored brojnih panela, sesija i diskusija na konferenciji, organizovane su i društvene aktivnosti za učesnike. Gudački kvartet Wonder Strings je na završnoj Gala večeri svirao za goste Beograda. Akustični zvuk kvarteta bio je pojačan i muzikom DJ-a, pa su najlepše pesme sa repertoara za kvartet odsvirane u saradnji sa DJ-em Popi Divine.

Wonder Strings kvartet na konferencija Evropske federacije psihoanalitičkih psihoterapeuta

Gala večera je održana u KPGT-u, kompleksu najstarije šećerane u Srbiji.

Gudački kvartet Wonder Strings i DJ Popi Divine su živom svirkom učinili ovo druženje nezaboravnim.

Kvartet Wonder Strings na EFPP konferenciji u KPGT

Voljena deca izrastaju u dobre ljude

Dr Ah­tar bio je gost Be­o­gra­da na kon­fe­ren­ci­ji Evrop­ske fe­de­ra­ci­je psi­ho­a­na­li­tič­kih psi­ho­te­ra­pe­u­ta. Autor planetarno popularnih knjiga „Psihologija patnje”, „Psihologija dobrote” i „Psihologija zla” govorio je i za Politiku:

“Ja mi­slim da ljud­ska bi­ća ima­ju po­ten­ci­jal da bu­du i do­bra i lo­ša. Vo­lim da ko­ri­stim kla­vir kao me­ta­fo­ru jer on mo­že da pr­o­iz­vo­di i lo­šu i do­bru mu­zi­ku u za­vi­sno­sti od to­ga ka­ko svi­ra­te na nje­mu. Ako ne­ko zna da svi­ra, kla­vir će da­ti fan­ta­sti­čan zvuk. Ako ja poč­nem da svi­ram to će bi­ti ka­zna za uši. Ali, mo­ra­mo ima­ti na umu da se i do­bra i lo­ša mu­zi­ka na­la­ze unu­tar kla­vi­ra.

Od če­ga za­vi­si da li će de­ca od­ra­sti u do­bre ili lo­še lju­de? Pre sve­ga od pri­su­stva ili od­su­stva ro­di­telj­ske lju­ba­vi – pr­vo maj­či­ne, on­da oče­ve, bra­će i se­sta­ra, de­ke i ba­ke… Ako smo vo­lje­ni, do­la­zi­mo do za­ključ­ka da smo vred­ni, ko­ri­sni i do­bri.”

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar