EP Hotland

Kategorija
Pesme
1. Hotland
2. Suvenir iz Marinkove bare
3. Speaking with Experience.

EP Hotland

Hotland je naše prvo izdanje, EP, predugo da bi bilo singl a prekratko za album. Izdale smo ga u avgustu 2016. godine, kao rezultat dugogodišnjeg rada i zajedničkog muziciranja kao i specifične energije koju posedujemo.

Na EP se nalaze tri numere Aleksandra Gajića, violiniste i kompozitora koji živi i radi u Kanadi – Hotland, Suvenir iz Marinkove bare i Speaking with Experience.

U osnovi kompozicije Hotlands je glamočko nemo kolo, a komponovana je krajem devedesetih, kada se autor vratio u rodnu Bosnu, razorenu ratom. Iako melahnolija koja izvire iz ovih nota nosi asocijacije na stradanje, dok je slušate nije nemoguće da se zamislite na nekom dalekom, hladnom, usamljenom mestu.

Kao Island na primer.

Iako se kompozicija Suvenir iz Marinkove bare oslanja se na delo Suvenir iz Firence, Čajkovskog, dok je slušamo, ispred očiju nam umesto slika carske Rusije, prolaze crno bele fotografije starog Beograda. Marinkova bara je najstarije beogradsko romsko naselje u kome se već decenijama prepliću težak i lagodan život.

EP Hotland distribuiramo preko Phonofile Balkan, a ovo je link za preuzimanje.

EP Hotland