Top pesme za venčanja 2023- Wonder Strings muzički izbor

 

Muzika je univerzalan jezik ljubavi, spaja i povezuje ljude, generacije, nacije. Ima moć da izaziva najdublje emocije, razmišljanja, kao i da evocira najlepše uspomene. Nije ni čudo da je onda muzika „prva dama“ i highlight svakog venčanja.

Zato je bitno  da muzika na venčanju bude po meri svih gostiju koji su različitih generacija, često  nacija i jezika, kao i različitih muzičkih ukusa.

Kako izabrati pesmu za venčanje?

Različiti su kriterijumi po kojima se bira glavna pesma na venčanju – nekome je bitan tekst, nekome muzika, nekome osećaj, a neko se vodi i uspomenama.

Mladenci koji nam se javljaju često već imaju ideju koja ih pesma  podseća na neki njihov zajednički momenat a ima i onih koji su u nedoumici i dugo se premišljaju u želji da ta pesma bude prava.

Mi smo uvek tu da pomognemo sa savetom!

Zato vam  predlažemo da pročitate tekst i preslušate naše predloge.

 

Trendovi u 2023 – individualnost i nostalgija

Stručnjaci iz oblasti venčanja kažu da postoje dva vodeća trenda za 2023 godinu – “ Individualnost” i “Nostalgija

Ovo je godina u kojoj se najčešće venčavaju pripadnici generacije Z a to je generacija koja gaji individualnost. Mladenci ove generacije biraće originalne pesme za svoje venčanje. Zato ne čudi ako ove godine izbor padne na pesmu Sweet Nothing pevačice Taylor Swift ili novu stvar Harry Styles-a

 

Wonder Strings bendovi uvek imaju na umu individualnost mladenaca, ne samo ove godine, te je uvek moguće aranžirati određenu pesmu po izboru mladenaca. Tako je pre par godina jedna mlada poželela da pesmu Only You čuje u izvođenju gudačkog kvarteta i vokala.

 

Drugi trend za ovu godinu  je “Nostalgija“. Iako je fokus na novim i origanalnim pesmama, dešava se da mladenci „reotkrivaju“ pesme iz 80- tih i 90 -tih. Na taj način spajaju nešto što im se dopalo sa nečim što vole i njihovi roditelji. Jedan od najtraženijih hitova je ova stvar

 

Klasika je klasika

Ono što mi volimo da preporučimo mladencima, kada se odluče da unajme gudače na venčanju, jeste klasika. Šostakovič i valcer br 2. su uvek pun pogodak.

 

Mnogi parovi vredno vežbaju i često odluka padne da  tango bude muzika za prvi ples. Por Una Cabeza, numera iz filma Miris žene i scena u kojoj maestralni AL Paćino zavrti svoju partnerku na podijumu,mnogim je parovima inspiracija

 

Pop rok pesme za mladence

Ed Sheeran se izgleda specijalizovao za venčanja 🙂

Većinu njegovih hitova moguće je čuti na skoro svakoj ceremoniji venčanja. Na repertoaru imamo Ed-ove najpoznatije hitove poput Thinking Outload, Perfect, Photographer i dr. Opredelile smo se da vam ipak predložimo promenu i noviju stvar- duet sa Taylor Swift.

 

Još jedna „reciklirana“ stvar koja je veoma popularna ove godine je i duet koji pevaju Andrea  Bocelli i (gle čuda!) Ed Sheeran – spoj klasike i pop muzike.

 

Da ne zapostavimo naše rok i alternativne mladence! Oni često imaju originalna rešenja poput Zbog tebe bih tucao kamen ili Highway to Hell ali i ljubavne pesme kao što su Just like Heaven, Wonderwall, I’ll Love you till the end of the world, Don t wanna miss a thing i dr. Dodatni plus- rok repertoar je naš omiljeni 🙂

 

Balada  Da li znaš da te volim grupe Time sa Ex Yu rock repertoara ,veoma je popularna na ovim prostorima i vrlo „In“ kada se slavi ljubav.

 

Naša ljubavna preporuka je i vanvremenska pesma Dance me to the end of love Leonarda Cohen-a

„Dance me to the wedding now, dance me on and on

Dance me very tenderly and dance me very long

We’re both of us beneath our love, we’re both of us above

Dance me to the end of love“

 

Wonder Strings duo, trio, kvartet za venčanje

I posle čitanja teksta imate dilemu šta da izaberete?

Nekada se prave ideje rode tek u razgovoru, slobodno nas kontaktirajte da zajedno nađemo pravi izbor. U prethodnih dvadesetak godina bile smo u prilici da sviramo na više stotina venčanja u Srbiji. 

Wonder Strings bendovi u ponudi imaju različite sastave za venčanja, od dua, trija, preko kvarteta sa ili bez perkusija. Nakon korone primećujemo trend manjih, intimnih proslava, pa su posebno traženi sastavi sa 2 ili 3 instrumenta. Rezervišite svoj termin na vreme!

A ako u nekom trenutku budete želeli da se razvedete – spremni smo i za to! 

Aleksandra Popović
Violinista Simfonijskog orkestra RTS
Osnivač i član Wonder Strings kvarteta

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar