Belgrade Secret Weapon and gig at secret location

Već dugi niz godina, kao članovi organizacije Classical Revolution, Wonder strings organizuju svirke po beogradskim klubovima i kafićima.

Classical Revolution je organizacija iz San Franciska koja se bavi promocijom klasične muzike na drugačiji, neformalan način. Koncerti i svirke se održavaju po kafićima i klubovima. Svirka liči na jem session u kome se smenjuju različiti izvođači, stilovi i koncepcije. Istovremeno ljudi mogu za pristupačnu cenu i pijackajući piće da uživaju u vrhunskim izvođenjima, a sami muzičari se takođe osećaju daleko prijatnije i na taj način interakcija između publike i izvođača postaje intenzivnija.

Beogradsko tajno oružjeBeogradsko tajno oružjeBeogradsko tajno oružje


Ideju ovakvog neformalnog predstavljanja klasične i srodne muzike članice Wonder strings kvarteta šire kroz projekat Beogradsko tajno oružje. Kvartetu se na svirkama pridružuju kolege iz različitih muzičkih oblasti- perkusionisti, džez pevačice, etno muzičari i drugi.

Ovog puta svirka je održana na tajnoj lokaciji na Vračaru. Gosti su prilikom ulasku imali šifru, a ceo događaj se odigrao u prelepom salonskom prostoru. Muziciranju članica kvarteta ovog puta se pridružio i njihov dugogodišnji saradnik, perkusionista Aleksandar Sale Radulović, koji je svirao kahon. Pogledajte delic atmosfere!