20 years of Local Press association

Poslovno udruženje asocijacije lokalnih nezavisnih medija „Lokal pres” dvadesetogodišnjicu uspešnog rada obeležilo je Svečanom skupštinom pod nazivom „Građani i lokalni mediji-20 godina zajedno”, održanom u zemunskom Madlenijanumu, u četvrtak 24. septembra 2015.

Među mnogobrojnim zvanicama, sem predstavnika četrdeset i dve članice Lokal presa, bili su predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, Misije OEBS-a u Srbiji, donatorskih organizacija Civil Rights Defenders, Fondacije za otvoreno društvo, Strengthening Media Freedem/Eptisa, Media Diversity Institut, najvećih novinarskih i medijiskih udruženja, mnogobrojnih partnerskih nevladinih organizacija i članovi porodice pokojnog Pavla Ćirovića, jednog od osnivača Asocijacije nezavisnih lokalnih medija.

Pored prigodne izložbe fotografija, na Svečanoj skupštini prikazan je i kratak film, kao svojevrsno svedočanstvo o nastanku i značaju udruženja koje već dve decenije pomaže opstanak i razvoj lokalnih medija u Srbiji. Svečano obeležavanje dve decenije rada Poslovnog udruženja „Lokal pres” bilo je prilika i za predstavljanje nove internet prezentacije, koja sem savremenog grafičkog rešenja unosi i značajnu novinu, koja će dodatno učvrstiti već uspostavljena partnerstva sa organizacijama civilnog društva.

Goste ovog skupa u foajeu Madlenijanuma dočekali su prefinjeni zvuci Wonder Strings tria koji je izvodio popularne evergrin, džez i pop- rok numere sa svog repartoara.

20 years of Local Press association20 years of Local Press association

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar