(Srpski) Otvaranje izložbe Otkrijmo Arktik

Na beogradskoj tvrđavi Kalemegdan je, uz podršku kompanije „Gasprom njeft“, otvorena izložba fotografija „Otkrijmo Arktik“.

Beograđani i posetioci glavnog grada će na postavci moći da se upoznaju sa zanimljivim činjenicama o najmanje istraženom regionu planete. Pojedine fotografije posvećene su i savremenim tehnologijama osvajanja morskog dna u arktičkom priobalju. Na fotografijama je prikazana jedinstvena ledootporna platforma „Prirazlomna“, projektovana i izgrađena u Rusiji za rad u ekstremnim arktičkim uslovima, koja zadovoljava međunarodne ekološke i industrijske standarde bezbednosti.

Izložba „Otkrijmo Arktik“ sastoji se od spektakularnih fotografija ledenih bregova, prizora iz svakodnevnog života lokalnog stanovništva, kao i pripadnika životinjskih vrsta ovog regiona.
Teško pristupačna teritorija Severnog pola i dalje predstavlja zagonetku za čovečanstvo. Posredstvom fotografija posetioci će moći da zavire iza vela tajne i da kroz predivne panorame nepristupačnih predela osete atmosferu arktičke prirode.

Autori izloženih radova su ruski fotograf Sergej Anisimov, pobednik i laureat međunarodnih takmičenja fotografije, tvorac nagrade Global Arctic Awards, autor šest monografija o Severu, kao i Maksim Avdejev i Aleksandar Taran.

U zabavnom delu programa učestvovao je kvartet Wonder Strings koji je svojim muziciranjem zabavljao prisutne goste.
Opening of the exibition Discover ArcticOpening of the exibition Discover ArcticOpening of the exibition Discover Arctic

Preuzeto sa sajta B92

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar