Održana promocija CDa Wonder, YU Rock u Beogradu

U samom centru Beograda, sinoć je održana promocija prvog albuma ženskog gudačkog kvarteta Wonder strings, pod nazivom „Wonder, YU Rock!“, zbog čega je grad opravdao dodeljen epitet „prestonica kvalitetne muzike i veličanstvenih umetnika“. Osam popularnih hitova sa prostora bivše Jugoslavije, dobilo je svoj novi oblik u klasičnom izvođenju četiri sjajne umetnice Mirjane Nešković – prva violina, Aleksandre Popović – druga violina, Ivane Uzelac – viola i Danijele Milutinović Nenić – violončelo. Na albumu se pridružio i perkusionista Aleksandar Radulović na kahonu.

Wonder Strings i Aleksandar Radulovic

 

Obrade starih svima dobro poznatih hitova oduševile su sve prisutne. Promocija je otvorena izvođenjem pesme „Na Balkanu“ grupe Smak. Pored ove numere album čine i klasične obrade pesama: „Daire“ grupe Smak, „Sama“ grupe Via Talas, pesma „Iznenadi me“ pop rok sastava Xenia, „Makedonija“, i „Da li znaš da te volim“ benda Time, „Dobro jutro“ od Riblje čorbe i „Flojd“ iz filma Nacionalna klasa. Za aranžmane pesama pobrinuli su se Aleksandar Gajić, Julijana Marković, Marko Aleksić i Ivan Knežević.

Album se može naći u prodaji u DallasMusic Shop Beograd u tržnom centru Vulkan, na Zelenom vencu.

Većinu ljudi zanima kako smo napravile baš ovaj izbor i moramo istaći da nije bilo lako, jer zaista ima toliko kvalitetnih pesama koje zaslužuju svoje mesto na ovom albumu. Vodile smo se onim pesmama koje najbolje zvuče na gudačkim instrumentima uz konsultovanje sa našim aranžerima. Najveći izazov bila je pesma Na Balkanu“, izjavila je Aleksandra Popović, članica kvarteta.

Aleksandra Popovic

Više reči o ideji klasičnog izvođenja starih hitova sa prostora Jugoslavije i objavljivanju albuma baš tih obrada podelila je Ivana Uzelac. „Ovo je naš prvi album i ono po čemu se naš kvartet razlikuje jeste upravo izdavanje CD-a i snimanje numera koje izvodimo. Ponosna sam što smo uspele da dodatno oplemenimo naš repertoar pop i rok hitovima  koje vole i rado slušaju mlađe i starije generacije“, prenela je Ivana svoje zadovoljstvo.

Ivana Uzelac

Wonder strings gudački kvartet izvodi različite vrste obrada od džez muzike, latino, tango, pop i rok, pa sve do sevdalinki, spajajući naizgled nespojive stvari. „Uvek smo želele da ostanemo dosledne klasičnoj muzici, ali da istovremeno izađemo iz njenih okvira. Želimo da budemo drugačije i da uvek ponudimo nešto novo ljudima koji dođu na naše nastupe. Želimo da nas upamte i da izazovemo buru najrazličitijih emocija kroz muziku. Na kraju krajeva, muzika se sluša srcem. To nam je zvezda vodilja prilikom odabira muzike koju obrađujemo“, istakla je Mirjana Nešković prva violina kvarteta.

Mirjana Neskovic

„U planu je snimanje spota za jednu od pesama sa „Wonder, YU Rock!“ albuma, kao i rad na projektu koji će naš repertoar obogatiti etno zvukom. Neka to za sada ostane iznenađenje“, izjavila je Danijela Milutinović Nenić. Ovaj ženski kvartet često gostuje na korporativnim proslavama i sviraju koncerte po celoj Srbiji, a u narednom periodu su najavile i snimanje novog CD-a sa autorskim materijalom, kao i niz nastupa u zemlji i inostranstvu.

Danijela Milutinovic Nenic

Fotografije: Marko Đoković

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar