Wonder Strings u muzičkoj trci za Tel Aviv i Evroviziju

Wonder Strings i Ivana Vladović izvode pesmu Moja bol

Kvartet Wonder Strings, čudesni ženski sastav iz Beograda, uz pojačanje na perkusijama Aleksandra Radulovića i vokal Ivanu Vladović, nastupa na Beoviziji. Ovaj akustični sastav poznat po autentičnim interpretacijama i vulkanskoj energiji na svirkama, u muzičkoj trci ka Tel Avivu izvodi pesmu Moja bol, domaće kompozitorke Aleksandre Milutinović.

Učešće na Beoviziji osveženje za scenu i publiku

Na putu koji podrazumeva sve osim standardnih očekivanja članice gudačkog kvarteta Wonder Strings beleže novi izazov – učešće na Beoviziji. Ideja da stalno pomeraju granice i prave razliku u moru već viđenog pokreće i ovaj festivalski nastup.

Wonder Strings kvartet pevačica Ivana Vladović Sara Milutinović kompozitor beovizija 2019 moja bol

Nakon evrovizijskog učešća violinistikinje Mirjane u nastupu Jelene Tomašević i na Monteviziji sa Knezom, njen predlog da 2019. Wonder Strings debituje na Beoviziji prihvaćen je jednoglasno. Članice kvarteta ovaj nastup posmatraju kao porodični projekat i priliku da okupe stalne saradnike – od Aleksandre Milutinović koja je napisala muziku i tekst za pesmu, preko Mahira Sarihodžića koji je uradio aranžman, Aleksandra Gajića koji je uradio gudački aranžman, koreografkinje Jovane Ikonić, dizajnerke Bojane Nikolić, stiliste Dejana Iglendže i drugih.

Avangardni nastup i autentično muziciranje na klasičnim instrumentima biće lepo osveženje za publiku, a iz sastava Wonder Strings poručuju da imaju velike planove i za evropsku scenu. Iako se kvartet smatra klasičnim sastavom sa homogenim zvukom, svirke Wonder Strings pokazuju da je moguće balansirati specifičnosti i individualne karakteristike pri tom stvarajući gotovo magičnu sinergiju zvuka.

Ivana Vladović Moja bol beovizija moja bolPesma koju izvode je emotivna i nosi jaku poruku, a posebnu dimenziju dodaje moćan glas Ivane Vladović, pevačice koja takođe debituje na nacionalnom takmičenju za Evroviziju. 

Ivana je već dva puta učestvovala na Evrosongu kao prateći vokal i to sa predstavnicima Crne Gore 2015. i 2018. godine.

Ovo je njeno prvo pojavljivanje na nacionalnom izboru za predstavnika Srbije na Evrosongu.

“Moja bol” emotivna i raskošna balada  

Aleksandra Sara Milutinović kompozitor beovizija moja bolAleksandra Milutinović je kompozitorka, autorka muzike i aranžmana koja godinama unazad ostvaruje fantastične uspehe. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada za svoj rad, a među njenim najpoznatijim pesmama nalaze se i Kao so u moru, Karta za jug (Aleksandra Radović) kao i Jutro (Jelena Tomašević) za koju je radila tekst.

Aleksandra je autorka muzike, tekstova i aranžmana na jednom od najtiražnijih ex YU izdanja – debitantskom albumu Goce Tržan U niskom letu.

Do sada je već učestvovala u prestižnom evropskom takmičenju, i to 2007. na Evroviziji u Helsinkiju, sa pesmom Rijeka bez imena ispred Bosne i Hercegovine, ali i na Monteviziji 2017. u Crnoj Gori, sa pesmom Neželjena.

Da li je balada Moja bol kreirana za Wonder Strings i Ivanu Vladović nešto što možemo nazvati treća sreća?

Moja bol je emotivna i jaka balada, specijalno pisana za Wonder Strings, kako bi se istakao sav raskoš muziciranja i energija ovog sastava. Ivana Vladović je poseban začin dala svojim sjajnim glasom. Očekujemo da ljude dodirnemo emocijom i snagom naše muzike i ljubavlju koju smo uneli u ovu pesmu svi zajedno.”

Klasični instrumenti, rok interpretacija

Wonder Strings kvartet ima ambicioznu misiju da popularizuje umetničku muziku, kroz originalne nastupe i autorske aranžmane. U naporima da kvalitet pobedi opšte prihvaćene standarde zabave proslavile su i punoletstvo, kako sastav postoji od 2000. godine.

Pored autentičnog izvođenja obrada poznatih pop-rok hitova, ali i klasične, džez i latino muzike, članice kvarteta Wonder Strings posebno su ponosne na autorski repertoar. Do sada su izdale dva izdanja – EP Hotland, sa kompozicijama Aleksandra Gajića, i CD Wonder, YU Rock! sa obradama najpopularnijih jugoslovenskih hitova.

Gudački kvartet Wonder Strings nastupa u sastavu Mirjana Nešković, prva violina, Aleksandra Popović, druga violina, Ivana Uzelac, viola i Danijela Milutinović Nenić, violončelo. Profesionalne muzičarke do sada su sarađivale i nastupale sa najvećim svetskim imenima klasične muzike kao što su Valerij Gergijev, Nemanja Radulović, Roman Simović, Najdžel Kenedi, Plasido Domingo, Andrea Bočeli, Pepe Romero…

Nastupale su i sa legendama domaće i inostrane pop-rok scene, kao što su Sting, Divas4Us, Zdravko Čolić, Arsen Dedić, Tereza Kesovija, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Riblja Čorba… Kvartet Wonder Strings ima uspešnu dugogodišnju saradnju sa Emirom Kusturicom, a svirale su i na Boljšoj festivalu i Kustendorfu.

Mirjana Nešković violina beovizija moja bolMirjana nastupa kao solistkinja sa orkestrom Beogradske filharmonije, gde je i zamenica koncert majstora.

Svira u orkestru Isidore Žebeljan, a nedavno je izvodeći Tri pisma iz Sarajeva, kao solistkinja u novom projektu Gorana Bregovića, obišla Evropu i Ameriku.

Aleksandra Popović violina beovizija moja bolAleksandra je violinistkinja u Simfonijskom orkestru RTS, bavi se i pisanjem gudačkih aranžmana i muzičkih tekstova.

Glavni je motor koji pokreće kvartet Wonder Strings, najčešće na prvoj borbenoj liniji u pregovorima sa klijentima.

 

Ivana Uzelac viola beovizija moja bol

Ivana je vođa viola u Beogradskoj filharmoniji i orkestru Boljšoj festivala.

Nastupa kao saradnica mnogih kamernih i simfonijskih orkestara Beograda i šire, a pasionirana je ljubiteljka mjuzikla u kojima voli da uživa sa obe strane scene.

 

Danijela Milutinović Nenić violončelo beovizija moja bolDanijela je profesorka violončela u muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučkovic”. Magistrirala je na nemačkoj Visokoj školi za muziku i teatar, u Hanoveru.

Aktivno se bavi pedagoškim radom i na tom polju je veoma uspešna – njeni đaci konstantno osvajaju veliki broj nagrada na takmičenjima.

 

Zvuk kvarteta dobija posebnu dimenziju uz perkusionistu Aleksandra Radulovića koji nastupa na kahonu. Ova čarobna drvena kutija je peruanski nacionalni instrument, a svetsku slavu kahon je stekao 70ih godina prošlog veka, posle turneje čuvenog Paka de Lusije.

Aleksandar je muzičar Beogradske filharmonije, a pored izvođenja klasične orkestarske muzike nastupa i u okviru mnogih sastava zabavne muzike kao multi-perkusionista. Nastupio je na prošlogodišnjoj Evroviziji u Lisabonu, u bendu Sanja Ilić & Balkanika, izvodeći pesmu Nova deca.

Glasajte za Wonder Strings!

Pozivamo vas da podržite Wonder Strings i svoj glas date pesmi Moja bol!

U muzičkoj trci za Tel Aviv nalaze se 24 pesme, a takmičenje je organizovano kroz dve polufinalne večeri 27. i 28. februara. Veliko finale Beovizije zakazano je za 3. mart, kada će između 12 finalista publika i žiri izabrati pesmu koja će predstavljati Srbiju u Izraelu.

Wonder Strings Moja bol Ivana Vladović Beovizija 2019

Program sve tri večeri biće dostupan na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21 čas.

 

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar