Premijera multimedijalnog Wonder Strings projekta “Bilo jednom u srednjoj školi”

Multimedijalna predstava “Bilo jednom u srednjoj školi” je autorski projekat sastava Wonder Strings, nastao sa ciljem edukacije tinejdžera na savremeni način i kroz više umetničkih formi.

Dinamična ljubavna priča, čiji tekst potpisuje pisac Goran Stojičić, u kombinaciji sa muzikom, prati epizode četvoro tinejdžera prikazanih kroz kratke filmove koje je režirao Janko Kusturica. Producentkinja na projektu je Aleksandra Popović. Smeštena u 2019. godinu, priča “Bilo jednom u srednjoj školi” stavlja u fokus interesovanja, osećanja i izazove sa kojim se sreću tinejdžeri, rastegnuti između popularnih društvenih mreža i vanvremenskih dilema sa kojima smo se svi suočavali. 

Premijera je zakazana za 26. oktobar u Dečijem kulturnom centru Beograd. Koncerti u sva tri termina su rasprodati.

Video

Pored žive svirke u toku koje će tinejdžeri moći da saznaju više o različitim muzičkim pravcima, multimedijalna predstava obuhvata i serijal kratkih filmova za koje je kameru i režiju radio srednjoškolac Janko Kusturica. Uloge tumače Ana Čupić, Sofija Radović, Luka Antonijević i Luka Sević, studenti glume na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasama profesora Milana Neškovića i Tihomira Stanića.

Učešće mladih i talentovanih umetnika u kreiranju multimedijalne predstave “Bilo jednom u srednjoj školi” dodaje i dimenziju vršnjačke edukacije celom projektu.

Muzika

Deset kratkih epizoda koje prate dijaloge tinejdžera upotpunjuje muzika i to najpre moderni pop-rok zvuk i globalni hit Shape of you Eda Širana, zatim poznate teme iz serije Igra prestola, kao i filmova Čudesna sudbina Amelije Pulen, Miris žene i Nacionalna klasa. Razrešenje ljubavnih dilema obojeno je i zvukom evergrin hitova kao što su Besame mucho, Viva La Vida grupe Coldplay i Crazy Little Thing Called Love grupe Kvin. Klasična muzika u ovom miksu zauzima važno mesto i to kroz Valcer br. 2, D. Šostakoviča kao i Mocartovu Malu noćnu muziku.

Plejlista od deset numera kroz koje će Wonder Strings sastav pokazati bogatstvo zvuka i muziciranja na klasičnim instrumentima itekako je poznata i draga publici koja će ih, ovom prilikom, čuti u drugačijoj interpretaciji. Zanimljivosti o ovim numerama koje će na velikom ekranu pratiti muziciranje kvarteta Wonder Strings biće dopuna znanja iz muzičke i opšte kulture.

Kvartet Wonder Strings, čudesni ženski sastav iz Beograda, poznat je po svojim autentičnim interpretacijama i vulkanskoj energiji na svirkama. Pored originalnog izvođenja obrada poznatih pop-rok hitova, ali i klasične, džez i latino muzike, članice kvarteta Wonder Strings posebno su ponosne na autorski repertoar. Do sada su izdale dva izdanja – EP Hotland, sa kompozicijama Aleksandra Gajića i CD Wonder, YU Rock! sa obradama najpopularnijih jugoslovenskih hitova.

Wonder Strings kvartet ima ambicioznu misiju da popularizuje umetničku muziku, kroz originalne nastupe kao i autorske projekte i aranžmane. U naporima da kvalitet pobedi opšte prihvaćene standarde zabave proslavile su i punoletstvo, kako sastav postoji od 2000. godine. Kvartet je imao zapaženi nastup u finalu Beovizije 2019, izvodeći pesmu Moja bol, zajedno sa Ivanom Vladović.

Gudački kvartet Wonder Strings nastupa u sastavu Mirjana Nešković, prva violina, Aleksandra Popović, druga violina, Ivana Uzelac, viola i Danijela Milutinović Nenić, violončelo. Profesionalne muzičarke do sada su sarađivale i nastupale sa najvećim svetskim imenima klasične muzike kao što su Valerij Gergijev, Nemanja Radulović, Roman Simović, Najdžel Kenedi, Plasido Domingo, Andrea Bočeli, Pepe Romero… Nastupale su i sa legendama domaće i inostrane pop-rok scene, kao što su Sting, Divas4Us, Zdravko Čolić, Arsen Dedić, Tereza Kesovija, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Riblja Čorba… Kvartet Wonder Strings ima uspešnu dugogodišnju saradnju sa Emirom Kusturicom, a svirale su i na Boljšoj festivalu i Kustendorfu.

Priča

Za Gorana Stojičića karakteristično je to što piše u kratkoj formi i filmskom maniru. Široj javnosti je poznat kao autor knjige “Besani”. Zajednička odrednica priča je savremena psihološka proza, a tematski se najčešće bave odnosima između žena i muškaraca u braku ili vezi, sa raznim mogućim zapletima. Goran takođe piše za nekoliko različitih redakcija, a autor je svih priča koje prate avanture junaka u multimedijalnoj priči “Bilo jednom u srednjoj školi”.

Goran Stojičić je autor deset kratkih priča “Bilo jednom u srednjoj školi”.

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar