Tesla Global Forum

„NIKOLA TESLA – Secret Connection Summit“ je internacionala manifestacija koja se na jedan potpuno nov i moderan način bavi naučnom, kulturnom i civilizacijskom zaostavštinom velikog izumitelja, pronalazača i naučnika, festival koji se bavi temama koje osvetljavaju Teslin doprinos napretku moderne civilizacije u oblastima komunikacija, telekomunikacija, energetike, inovacija, kulture, ekologije i filozofije stvaralaštva.

Predavači i gosti ovog festivala nauke, znanja i kulture bili su svetski i domaći proslavljeni predavači, naučnici, književnici, slikari, reditelji, filozofi i izumitelji.
Među gostima su bile ličnosti poput direktora međunarodnog centra za mir iz Vašingtona, Gaja Đokina, predsednika francuske federacije za UNESKO Iva Lopeza, direktora međunarodnog samita za održivo liderstvo Umeša Mukija, međunarodnog aktiviste za mir Tijaga Fereira Lopesa, proslavljene australijske profesorke Nataše Čiča, čuvenog američkog grafičara Rave Mehta, čija izložba čuvenog stripa „Pronalazač – priča o Nikoli Tesli“ je na Fruškoj gori imala svetsku premijeru.

Deo kampa i foruma bili su i ambasadori najprestižnijeg svetskog foruma za mlade One Young World, kao i alumnisti Harvarda, Kembridža i Oksforda, sa predstavnicima Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI).

Ovaj četvorodnevni festival nauke proslavio je rođendan Nikole Tesle i Dan nauke 10. jul i time otvorio Tesla forum i Tesla sajber kamp okupivši na Iriškom vencu 150 najtalentovanijih studenata iz Srbije, sa Kembridža, Oksforda, Sorbone, američkih i drugih fakulteta.

Članice Wonder Strings kvarteta imale su čast da nastupe na otvaranju Tesla Global foruma.

Tesla Global ForumTesla Global ForumTesla Global Forum

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar