Kustendorf 2015

Osmi međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf održao se od 21. do 26. januara 2015. godine u Drvengradu na Mokroj Gori, u organizaciji „Rasta internacional“ i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Mećavnik grada i TNSO. Kao i prethodnih godina, Festival je bio posvećen budućim filmskim stvaraocima i velikanima savremenog autorskog filma.

Mećavnik je ove godine ugostio mnoga slavna imena kao što su ruski reditelj Andrej Končalovski, oskarovac Alfonso Kuaron, čuveni Nikita Mihalkov, francuski reditelj Bertran Tavernije, direktor festivala u Kanu Tjeri Fremo i drugi poznati gosti iz sveta filma.

U takmičarskoj selekciji bilo je prikazano 17 filmova iz celog sveta. Ponoć na “Kustendorfu” bila je rezervisana za muziku. Nastupali su moldavski trubač Adam Stinga, bluz gitaristkinja Ana Popović, “Partibrejkersi“, rumunski orkestar Taraf de Hajduks.

Za muzički deo između projekcija filmova i radionica, bio je zadužen Wonder Strings kvartet. U čarobnoj, boemskoj atmosferi kafića Prokleta Avlija gosti festivala imali su priliku da uživaju u čudesnim zvucima benda koji je bio potmognut perkusijama Saleta R. Članice su imale priliku da pokažu raznovrsnost svog repertoara kao i energiju koja ih krasi, te su gosti festivala bili oduševljeni. Treći dan festivala bio je rezervisan za svečani ručak u Andrić gradu gde su Wondersice muzicirale trenutno najpoznatijim ljudima iz sveta filma kao što su Nikita Mihalkov, Alfonso Kuaron, Bertran Tavernije, Bahman Ghobadi, Vorik Torton, producent Aleks Garsija i dr. Kuriozitet je bio da je Wonder Strings kvartet nastupio i uveče umesto Partibrejkersa, koji su morali da otkažu svoj nastup, te su devojke imale čast da nastupe i u glavnom delu programa na velikoj sceni.

Kustendorf 2015Kustendorf 2015Kustendorf 2015

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar