Carlsberg Dundjerski Foundation

Na svečanosti upriličenoj u zgradi Univerziteta u Novom Sadu, juče je predstavljena Carlsberg i Dunđerski Fondacija, čiji je cilj ulaganje u razvoj nauke i obrazovanja, očuvanje kulturne baštine, zaštitu životne sredine i podizanje svesti društva o aktuelnim socijalnim problemima. Svečanosti su prisustvovali brojni zvaničnici iz sveta nauke, obrazovanja i kulture.

Osnivanjem Carlsberg i Dunđerski Fondacije, kompanija Carlsberg Srbija, njen osnivač, nastavlja da neguje bogatu tradiciju ulaganja u dobrobit društva, poteklu od dva pasionirana ljubitelja piva, ali i dobročinitelja, Jakob K. Jakobsena, osnivača pivare Carlsberg u Kopenhagenu i Lazara Dunđerskog, osnivača pivare u Čelarevu. Ova dva vizionara i filantropa ulagala su u svoje zajednice istom snagom i posvećenošću i Fondacija nastavlja njihovu tradiciju.

Carlsberg i Dunđerski Fondacija će ulagati u projekte zaštite životne sredine, očuvanje kulturne i lokalne baštine, te investirati u podršku nauke i obrazovanja. Ciljevi Fondacije su i podizanje svesti o aktuelnim socijalnim pitanjima, kao i briga o zaštiti potrošača i promovisanje odgovorne konzumacije alkohola.

Za muzički deo svečanosti bile su zadužene članice Wonder Strings kvarteta .

Carlsberg Dundjerski FoundationCarlsberg Dundjerski Foundation

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar