Bolshoi Festival 2015

Od 9. do 11. jula u Drvengradu na Mokroj gori, pod pokroviteljstvom “Gasprom njefta” održan je treći muzički festival “Boljšoj” koji promovise muzičke talente.

U takmičarskom delu festivala oko stotinu mladih talenata borilo za glavnu nagradu – zlatnu matjrošku. Novina je to što su ove godine učestvovala i deca iz Rusije.

Gosti festivala uživali su u bogatom muzickom programu. Na svečanom otvaranju nastupio je vokalni ansambl “Aleluja“, talentovane Ruskinje, sestre Davnis i Jurij Rozum, jedan od najboljih pijanista današnjice.

Drugo veče festivala nastupio je jedan od najpoznatijih violinista današnjice, Nemanja Radulović. On je nastupio uz pratnju novog simfonijskog orkestra Boljšoj koji je te večeri imao svoj debi,,a pod dirigntskom palicom Srboljuba Dinića, šefa opere u Meksiko Sitiju.

Boljšoj Festival 2015

Treće večeri nastup je imao oktet Boljšoj koji je svirao muziku Despića i Mendelsona na film Sreća Aleksandra Medvedkina. Festival je zatvorio nastup No Smoking Orchestra koji je napravio fantastičnu atmosferu.

Članice Wonder Strings kvarteta su i ove godine nastupale na Boljšoj festivalu. Ove godine imale su čast da budu i članice novoosnovanog simfonijskog orkestra Boljšoj. Nakon koncerta, Wondersice su nastavile sa sviranjem u boemskoj atmosferi kafića Prokleta Avlija,svirajući poznate pop-rok i hevi metal hitove zajedno sa perkusionistom Aleksandrom Radulovićem sa kojim često nastupaju.

Boljšoj Festival 2015Boljšoj Festival 2015Boljšoj Festival 2015