The Opening of Belorečki Peščar factory as a part of Company Jugo-Kaolin

Svečanim otvaranjem modernizovanog pogona u Belorečkom Peščaru, obeležena je petogodišnjica privatizacije ovog pogona, ali i završetak prve faze investicionog ciklusa kompanije Kvarcverke (Quarzwerke) u Jugo-Kaolin

„Naš cilj je da naši proizvodi budu što konkurentniji na tržištu i da otvorimo nove perspektive u prodaji kvarcnog peska. Upravo zato ovo nije kraj investiranja u Jugo-Kaolin. Želimo da postanemo prepoznatljivi po kvalitetu svojih proizvoda i da otvorimo vrata za dolazak i drugih kompanija u Srbiju koje u svojoj proizvodnji koriste i kvarcni pesak. To su u prvom redu staklare, livnice i fabrike za proizvodnju građevinskih materijala.“ – rekao je Nebojša Ilinčić direktor kompanije Jugo-Kaolin.
Opening of factory Belorečki Peščar

Evropski proizvođač kvarcnog peska, nemačka kompanija Kvarcverke 2013. godine je postala većinski vlasnik bugarskog Kaolina najvećeg proizvođača industrijskih minerala u jugoistočnoj Evropi, u čijem sastavu posluje i srpski Jugo-Kaolin. Na taj način su preduzeća Kopovi UB, Belorečki Peščar kod Bora i Srbokvarc kod Zaječara postali deo svetski renomirane kompanije.

Specijalno iznenađenje na ovom događaju bio je nastup Wonder Strings kvarteta koji je, u sred belog peska, svirao najpopularnije pop i rok obrade. Kvartet je nastupio i na svečanom ručku povodom ovog događaja.
.Opening of factory Belorečki Peščar