Pesme za izlazak mladenaca

Evo jedne slike: elegantno venčanje, lagano pijuckate prvo piće i ćaskate sa prijateljima, obavija vas miris letnje noći, a ljubav treperi u vazduhu dok čekate mladence… koju muziku čujete u pozadini?

muzika za venčanje izlazak mladenaca
pesme preporuke za izlazak mladenaca

 

Muzika gudačkog kvarteta na venčanjima postala je pitanje stila i prestiža, kao nota koja daje posebnu dimenziju mestu gde će se održati građansko venčanje. To je obično forma koktela na kom se gosti opuštaju, ćaskaju, žene tajno odmeravaju toalete 🙂 a svi se lagano zagrevaju za predstojeći čin venčanja. Popularna klasika, džez, evergrin i tek poneka pop-rok numera, to je pravi izbor dok svi čekaju mladence – a onda žurka počinje.

Šta mislite, ko bira muziku za izlazak mladenaca? Naše iskustvo kaže da su to muškarci 🙂

Žene, kao i stranci koji žive u Srbiji, izlazak mladenaca vide kao filmsku scenu, pa vole da čuju Here comes the bride ili Pahelbelov Kanon. Jedna divna mlada je pažljivo birala muziku za celo venčanje, pa se za trenutak izlaska odlučila za Besame Mucho, dok smo za vreme samog venčanja tiho svirale Moon River (eto predloga za romantiku).

Na jednom veoma bajkovitom i romantičnom venčanju u dvorcu Dunđerski, sila je bila sa nama! Mladoženja je tražio da za izlazak mladenaca sviramo Dart Vejderovu temu iz Star Warsa. Ovo je relativno čest zahtev, izgleda da je serijal Ratova zvezda imao veliki uticaj na maštu dečaka (dobro je dok ne treba da se maskiramo :))

Die Meister, Die Besten, Les grandes équipes, The champions… jedna neobična narudžbina bila je himna Lige šampiona. Izgleda da je fudbal stvarno najvažnija sporedna stvar na svetu!

Zamislite tek ovo… lagane note, klasika dok svi odmereno piju piće a onda na tajni znak kreće muzika iz filma Roki Eye of the Tiger i mladenci pompezno ulaze u salu! Imali smo i jedan skroz suprotni zahtev, Depeche Mode i Personal Jesus koji se savršeno uklopio u ceo fazon alternativnog venčanja.

Jedan mladi bračni par je dugo razmatrao koja će pesmu odabrati za izlazak, na kraju izbor je pao na Every Breath You Take – The Police. Nismo imali srca da im kažemo da ova pesma, kako sam Sting kaže, govori o ljubomori i kontroli 🙂 every breath you take I’ll be watching you

Svako venčanje je posebno, a na repertoaru našeg gudačkog kvarteta postoji više od 100 numera, izaberite onu koja najbolje opisuje vašu ljubavnu priču. Zamislite da zakoračite u budućnost sa Merlinom Mensonom?! 🙂

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar