Prvi ples se pamti ceo život

Jedan od najbitnijih momenata na ceremoniji venčanja. Sve pre toga čini se bitnim i mladenci planiraju u najsitnije detalje, ali prvi ples kao trenutak koji simboliše prvu zajedničku bračnu aktivnost je nešto što se pamti ceo život.

Poslednjih godina sve više mladenaca bira da taj prvi ples odsvira baš gudački kvartet. Mladenci postaju sve zahtevniji po tom pitanju – preslušavaju numere i maštaju o onoj koja će baš za njih biti prava. Na našem repertoaru nalazi se nekoliko desetina pesama koja mogu da budu odličan izbor za prvi ples, bez obzira da li planirate klasično, alternativno, romantično ili rok venčanje.

Tango ili valcer  je ples zbog kog su parovi spremni da idu i na časove pripreme, ali zaista ništa romantičnije od toga kada dvoje zaplešu valcer uz Na lepom plavom Dunavu ili tango uz Por Una Cabeza.

prvi ples venčanje gudacki kvartet izbor

U romantične izbore pesama spadaju i pesme Fly me to the moon, Moon River, Another day on sun iz filma La La Land, Dance me to the end of love, The way you look tonight, What a wonderful world…

Alternativna i rok venčanja drugačija su od starta, a pesme za prvi ples su Just like heaven ,Crazy little thing called Love, Feeling good (Muse), Nothing else matters

mlada mladoženja ples venčanje

Pop pesme su u poslednje vreme najčešći izbor, a apsolutni hitovi su Marry you (Bruno Mars), Love me like you do (Elli Goolding), Viva la Vida (Coldplay), Thinking out of loud (Ed Sheeran), Happy (Pharrell Williams), All of me (John Legend).

Nisu baš sve pesme koje mladenci zamisle najbolji izbor u praksi, zato smo odlučile da kreiramo listu numera koju predlažemo za prvi ples.

1. Let’s stick together – Bryan Ferry

“You know, we made a vow, not to leave one another, never” poručuje Bryan Ferry svojim seksi glasom i pojavom.

2. The Blower’s daughter – Damien Rice

Prelepa tema iz filma Closer sa karakterističnim stihom “Can’t take my eyes of you”

3. Let’s stay together – Al Green

“Let’s stay together, Loving you weather, Times are good or bad, happy or sad” savršene reči koje zaljubljeni par moze da poruči jedno drugom.

4. Kiss me – Sixpence None The Richer

Iz filma She’s all that ova pesma ima sladak i maštovit tekst, a njena pozitivna energija je zarazna.

5. Wonderwall – Oasis

Ovo je divna pesma za one koji u braku tragaju za podrškom i sigurnošću.

“Because maybe you’re gonna be the one that saves me, and after all you’re my Wonderwall”

Sve aranžmane za gudački kvartet pisala je Bojana Jovanović, www.happysheetmusic.com. Hvala Bojana!

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar