Dva koncerta Wonder Strings kvarteta na Nušićijadi

Posetioci Nušićijade i Ivanjičani ove godine su imali duplu priliku da uživaju u notama gudačkog kvarteta – pored jutarnjeg koncerta Wonder Strings kvarteta i perkusija, održan je i koncert u večernjim satima, na platou ispred Spomenika revolucije.

Najzabavniji vikend u godini, poslednji vikend u avgustu, protekao je u #OpštiDžumbus atmosferi, a ovogodišnje izdanje festivala Nušićijada, ivanjičkog praznika kulture, zabave, humora i radosti, bilo je posvećeno obeleževanju pola veka od njenog začetka.

koncert gudački kvartet ivanjica nušićijada bonito kafa

Nušićijada je pokrenuta 1967, na inicijativu rediteljke Soje Jovanović, kao festival filmske komedije, da bi je nakon 38 godina pauze 2010. godine obnovila grupa mladih, KUDES, sa željom da tu manifestaciju vrate na stare staze.

Ovo je osmo izdanje obnovljenog festivala, a mi se u Ivanjicu vraćamo po drugi put, uživajući u sjajnim reakcijama publike. Program obuhvata pozorišne predstave, filmove, koncerte, performanse, tribine, ali i sadržaje za najmlađe na posebnoj, Dečjoj sceni.

Jutarnji sunčani koncert kvarteta, za najneobičnije buđenje u godini, i uz Bonito kafu, obuhvatio je numere iz poznatih filmova, latino ritmove, evergrin hitove i kompozicije klasične muzike. Publika je bila oduševljena, pa smo izašle i na bis 🙂

Ivanjica Wonder Strings kvartet koncert

Koncert u večernjim satima bio je mešavina stilova i različitih numera sa našeg repertoara za gudački kvartet, ali smo svi najviše uživali u ritmovima ex YU pop-rok hitova. Svirale smo pesme sa našeg novog Wonder, YU Rock! CD-a, ali i pesme Bjelog Dugmeta, grupe S.A.R.S, Riblje Čorbe i mnoge druge koje svoje mesto nisu pronašle na studijskom albumu.

Wonder Rocks ex yu koncert Ivanjica Nušićijada

Rezervišite unapred kraj avgusta 2018. godine i obiđite Ivanjicu, ako do sada niste.

Mi se vidimo tamo, nadamo se, i treći put! 🙂

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar