Međunarodni kongres Održiva arhitektura – energetska efikasnost

Prvi međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST održan je ovog oktobra u renomiranom i atraktivnom prostoru Jugoslovenske kinoteke, u samom centru Beograda.

Kongres su organizala Udruženje EKOKULT+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

Velika manifestacija arhitekture i kulture okupila je na jednom mestu najpoznatije svetske arhitekte koji će kroz predavanja, radionice i izložbu preneti svoja iskustva i znanja kroz prikaz projekata, arhitektima stručnjacima iz tangencijalnih oblasti, dizajnerima, kao i studentima i doktorantima.

Međunarodni kongres je, kroz sve segmente, obuhvatio značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja.

Naša muzika je bila lepo održivo rešenje za završni koktel, gosti su uživali u zvuku gudačkog kvarteta Wonder Strings! 🙂

gudački kvartet arhitekte jugoslovenska kinoteka događaj

Zašto su održiva arhitektura i energetska efikasnost postale tako važne u svetu?

Kvalitetan život budućih generacija kroz zaštitu prirodnog okuženja i sprečavanja dramatičnih klimatskih promena, moguće je pre svega osigurati održivom, ekološkom i energetski efikasnom arhitekturom, jer su zgrade danas najveći zagađivači i potrošači energije.

Danas i u budućnosti svako arhitektonsko i urbanističko rešenje mora da bude održivo u svim segmentima, u procesu projektovanja i planiranja, kao i kasnije, u fazama realizacije i ekploatacije objekata, pri čemu se istovremeno mora obezbediti maksimalna zaštita prirodnih resursa – zemlje, vode i vazduha” rekao je mr Vladimir Lovrić, predsednik Organizacionog odbora Kongresa i glavni i odgovorni urednik Magazina EKO KUĆA.

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar