Odličan plasman pesme Moja bol u finalu Beovizije

Prvo mesto u prvom polufinalu

Pesma Moja bol pobedila je u prvom polufinalu Beovizije, dobivši 22 poena — 12 od žirija, a 10 od publike.

Wonder Strings Ivana Vladović Moja bol Beovizija 028

Redni broj 11 je za Wonder Strings i Ivanu Vladović bio dobitna kombinacija i ulaznica za finale. I to, na velika vrata, sa najboljim ocenama.

Žiri koji je ocenjivao pesme u prvom polufinalu, održanom 27. februara, radio je u sledećem sastavu: Zoran Kiki Lesandrić, Dragomir Stanojević, Nenad Pribak, Aleksandar Aleksov i Ivana Peters. Svi detalji objavljeni su na sajtu RTS-a.

Peto mesto u finalu

Finale Beovizije održano je u nedelju, 3. marta, u spektakularnom direktnom prenosu na RTS-u. Pesma Moja bol je u finalu bila peta po redu od dvanaest prethodno izabranih kompozicija. Ovog puta žiri u sastavu Miroslav Miša Aleksić, Bojana Stamenov, Dejan Ivanović, Goca Tržan i Aleksandar Milić Mili, dodelio je 8 poena. Više od 4.000 pristiglih glasova za Wonder Strings i Ivanu Vladović indeksirano je sa 5 poena.

Wonder Strings i Ivana Vladović su sa pesmom Moja bol zauzele peto mesto na ovogodišnjoj Beoviziji. Ipak, u nezvaničnim listama i na društvenim mrežama, ova pesma se ocenjuje kao pobednička.

Najbolja pesma po izboru publike

Redakcija portala Evrovizija.rs sprovela je istraživanje sa čitaocima, gde su svi zainteresovani imali priliku da glasaju po školskom principu, sa ocenama od 1 do 5. Publika je za najbolju pesmu na Beoviziji 2019 izabrala pesmu Moja bol!

Više detalja možete da pročitate u tekstu “Vi ste rekli: Ova pesma treba da nas predstavlja u Tel Avivu”.

Favorit za Evropu

Pesma Moja bol je izazvala interesovanje i odlične reakcije i u regionu. Hrvatski portal Eurosong.hr je u svojoj rubrici “Razmišljamo na glas” dao ocenu 9.5 od ukupno 10.

Kako autori portala navode, “Aleksandra Milutinović, autorica ove pjesme, laserski precizno pogađa sve ono što europska publika voli kod balkanskih eurovizijskih pjesama. Veliki, snažni refreni, etno elementi i malo mistike – sve je tu. Dodao bih da je zadnji refren – briljantno, ali briljantno aranžiran.”

Wonder Strings Ivana Vladović Moja bol Beovizija 028 dream team

Velika podrška kolega, prijatelja, fanova

Podrška je stizala sa svih strana, a posebno preko društvenih mreža. Dok su na Fejsbuku i Instagramu prijatelji, kolege i fanovi slali foto i video poruke, nije izostala ni pažnja medija. Kako je magazin Hello preneo podrška za Wonder Strings i Ivanu Vladović stigla je i od Gorana Bregovića, sa kojim je Mirjana Nešković veče pre finala u Londonu održala koncert “Tri pisma iz Sarajeva. Više detalja dostupno je na linku “Umetnice svetskog glasa: Postale su favoriti za pobedu na Beoviziji, a voli ih i Bregović!”.

Izvođenje pesme Moja bol uživo u studiju televizija sa nacionalnim frekvencijama, kao što su RTS, TV Prva, Pink i Happy, naišlo je na fantastične reakcije publike. U jednom od gostovanja desio se i susret sa Sanjom Ilić iz Balkanike, sa kojim kvartet Wonder Strings imao odličnu saradnju. Tom prilikom je Sanja pružio podršku timu i rekao da će biti srećan ako pesma Moja bol pobedi na Beoviziji.

Beovizija prilika za rad sa timom iz snova

Učešće na Beoviziji je za Wonder Strings bila prilika okupe saradnike i naprave “tim snova”. Od Aleksandre Milutinović kao kompozitorke, Mahira Sarihodžića kao aranžera sa izuzetnim iskustvom na Evroviziji, Aleksandra Gajića, aranžera gudačkog dela, do Dejana Iglendže, majstora stila koji će osmisliti kostime i koreografkinje Jovane Ikonić koja će vas uvesti u magiju naše pesme. Bez njih ova avantura ne bi bila potpuna!

U našoj muzici se uživa svim čulima. Posebna zahvalnost ide i ekipi koja je bila odgovorna za vizuelni izgled Wonder Stringsa i Ivane Vladović. Zahvaljujemo se fantastičnim Natasa Saric Design za divne komade u kojima su nastupale Mira i Nela, LILU shoes za prelepe i udobne cipelice, specijalno pravljene za nas, originalni, upečatljivi Hota Hota nakit i Unlimited – hair & makeup design za neograničenu kreativnost u friziranju.

Najveća zahvalnost ipak ide publici, prijateljima i porodici.

* Fotografije su preuzete sa sajta RTS-a, i od fotografkinje Emilije Gajić.

Komentar (1)

Ostavi svoj komentar