Proslava Svetskog dana zaštite životne sredine

Muzika kvarteta za Svetski dan zaštite životne sredine

Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se 5. juna raznim ekološkim aktivnostima širom sveta. Moto koji je aktuelan 2019. godine postavlja pitanje svakom od nas Zelena ekonomija: Jesi li uključen?

Svetski dan zaštite životne sredine 2019 kvartet wonder strings

Wonder Strings kvartet se sa velikim zadovoljstvom priključio obeležavanju ovog važnog datuma u Beogradu, u Botaničkoj bašti. Sada već tradicionalno muzikom proslavljamo Svetski dan zaštite životne sredine, a kako je bilo 2018. možete da pročitate ovde.

Svetski dan zaštite životne sredine prvi put je obeležen 1972. godine i predstavlja glavni alat pomoću kojeg Ujedinjene nacije stimulišu podizanje globalne svesti o značaju zaštite životne sredine i pozivaju na političku angažovanost i preduzimanje konkretnih mera. Prema procenama u aktivnostima širom sveta učestvuje više od pola milijarde ljudi.

Koncept zelene ekonomije podrazumeva široko korišćenje obnovljivih izvora energije, povećanje broja radnih mesta i investicija u takozvanim zelenim granama industrije. Zelena ekonomija se definiše kao ona koja emituje malo ugljenika, efikasno koristi prirodne resurse i koja je socijalno inkluzivna.

 

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar