Obeležen Svetski dan zaštite životne sredine 2018.

U Botaničkoj bašti „Jevremovac“ Ministarstvo zaštite životne sredine obeležilo je 5. juna Svetski dan zaštite životne sredine. Predstavnici Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora, stručne i naučne javnosti, nevladinih organizacija i medija bili su deo svečane ceremonije proslave.

Peti jun, Svetski dan zaštite životne sredine, ustanovile su Ujedinjene nacije kako bi se, obeležavanjem u celom svetu skrenula pažnja javnosti na značaj i potrebu očuvanja životne sredine i na odgovorniji odnos pojedinca prema okruženju.

Wonder Strings kvartet je svojom muzikom ispunio beogradsku Botaničku baštu, živom svirkom izabranih pesama sa bogatog repertoara na otvorenom prostoru.

obeležen svetski dan zaštite životne sredine 2018 kvartet wonder strings  svirka uživo botanička bašta

 

Pitanje životne sredine je pitanje kulture. Važno je gajiti navike koje će obezbediti bolji svet za buduće generacije.“ rekao je ministar Trivan obraćajući se prisutnima.

Ekološki problemi, među kojima upotreba plastike, životna su pitanja koja mobilišu ljude širom sveta, rekla je u svom obraćanju ambasadorka Republike Indije u Republici Srbiji Narinder Čauhan. Prenoseći iskustva Indije koja je zemlja domaćin ovogodišnjeg globalnog obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, pozvala je na promene navika i izbacivanje plastičnih kesa iz svakodnevne upotrebe.

Na svečanosti su uručene zahvalnice institucijama, kompanijama i pojedincima koji su se istakli svojim radom i zalaganjem u zaštiti životne sredine.

Ovogodišnji dobitnici za doprinos životnoj sredini su: Bezbednosno-informativna agencija, kompanija „Delez Srbija“, Planinarski klub „Kamena Gora“, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Savez mesnih zajednica „Stara planina“.

obeležen svetski dan zaštite životne sredine 2018 kvartet wonder strings

 

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar