Wonder Strings na Bazaru ženskih inicijativa u preduzetništvu

Udruženje građana Atina je na Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima, 30. jula, organizovala Bazar ženskog preduzetništva, na kom su predstavljene ženske inicijative u socijalnom preduzetništvu. Svirka Wonder Strings kvarteta bila je deo aktivnostim kojima se proslavila ženska snaga i žensko preduzetništvo.

Bazar ženskih inicijativa Atina Wonder Strings

Bazar na Dorćol Platzu je održan u okviru projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti”, koji Atina izvodi uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), i koji finansira Evropska unija. Ovaj događaj okupio je veliki broj naših partnera, aktivnih u borbi protiv trgovine ljudima, pružanja podrške žrtvama, zaštiti ljudskih prava, razvoju socijalnog preduzetništva, te drugih srodnih oblasti.

Nakon uvodnih reči, održana je i panel diskusija o ženskom socijalnom preduzetništvu. Na njoj su govorile Dragana Tomić Pilipović iz Centra za društveno odgovorno preduzetništvo, Snežana Mađerčić, predstavnica organizacije Iz Kruga…, Slobodnaka Pavlović iz Radanske ruže, Ljiljana Gusić iz Udahni život, Jelena Radojković iz udruženja žena Etno forum, kao i predstavnica UG Atina, Jelena Hrnjak. Na panelu je bilo reči o opštem značaju ženskih inicijativa u socijalnom preduzetništvu, ali njegove učesnice podelile su i sopstvena iskustva u kreiranju i vođenju socijalno odgovornih biznisa, i govorile o pojedinačnim izazovima sa kojima su se u svom radu susretale.

Nakon ovog inspirativnog razgovora, usledio je neformalni deo večeri u kojem je nastupala poznata stend-up umetnica Sandra Silađev Dinja, kao i muzički sastav Wonder Strings.

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar