Svirka Wonder Strings kvarteta u Lazarevcu

U saradnji sa Kulturni centrom Lazarevca, u okviru manifestacije Kulturno leto 2019. kvartet Wonder Strings održao je koncert u Lazarevcu. U petak, 23. avgusta, na platou ispred Centra za kulturu, Wonder Strings je izveo neke od najlepših numera klasične muzike, kao i pop-rok hitove.

Wonder Strings u LazarevcuNeodoljivost i čudesnost Wonder Strings kvarteta rezultat je sinergije vrsnih muzičkih umetnica koje su, od 2000. kada su Wonder Strings osnovale, u ovaj jedinstveni ženski gudački ansambl utkale svoja umeća i ženski muzički senzibilitet. Uz nezaobilaznu klasičnu muziku, Wonder Strings, u svom muzičkom izrazu i bogatom repertoaru izlaze iz hermetičnih muzičkih okvira i često spajaju naizgled nespojivo. Objedinjuju pop-rok, latino, džez, etno i world music žanrove, a neguju i filmsku muziku. Od rearanžiranih svetskih pop-rok hitova poput „Viva la Vida“ od Coldplaya, „Stairway to Heaven“ Led Zeppelina, „Smells Like Teen Spirit“ Nirvane, ili pak „Thunderstruck“ AC/DC-ja, do klasika „Fly me to the Moon“ Sinatre, „Hey Jude“ The Betalesa, ili pak blockbuster filmskih tema poput „Eye of the Tiger“ iz filma Rocky, ili muzičke teme iz filmske sage „Kum“, uz gudački pečat Wonder Stringsa, sve ove numere dobijaju potpuno svež, nesvakidašnji i poseban zvuk.

Sve fanove ovih sjajnih gudačkih umetnica oduševit će vest da su u toku pripreme za izlazak prvog autorskog albuma Wonder Stringsa, s koga su već predstavile numere „Hotland“ i „Just for Wonder“.

Kulturno leto Lazarevac 2019

Iza harizmatičnih umetnica koje muziciraju u Wonder Stringsima su brojne saradnje s renomiranim izvođačima, kako klasičnim, tako i poznatim zvezdama pop i rok muzike, od operne dive Montserrat Caballé, legendarnog tenora Joséa Carrerasa, koncertnog majstora minhenske filharmonije i Zagrebačkih solista Sretena Krstića pa sve do savremenih pop muzičara poput Sare Jo, Jelene Tomašević, Miška Plavog, džez pevačice Katarine Kačunković , Tonija Cetinskog, etno i pop autora Aleksandra Sanje Ilića i etno sastava Balkanika…… Iza njih su i brojni zapaženi koncertni nastupi u prestižnim koncertnim dvoranama, na otvorenom, na muzičkim festivalima i gala eventima.

Ulaz na koncert bio je slobodan za sve stanovnike i goste Lazarevca.

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar