Kakvu muziku na venčanjima vole muškarci

Ko kaže da se reč venčanje vezuje samo uz žene? Muškarci su u poslednje vreme potpuno spremni da se uhvate u koštac sa situacijom zvanom „venčanje“! Za žene venčanje podrazumeva gomilu izbora, od venčanice, haljine za kasnije, šminke, cipela, frizure pa onda muzika upadne u skup aktivnosti o kojima brine muškarac.

“Nadam se da nema neka utakmica to veče”

Neka istraživanja pokazuju i to da su muškarci spremniji od žena da uđu u brak, a svakako su se pomerili sa tačke gde im je asocijacija na venčanje „jeee, besplatno piće“ ili „jao ne, ode još 100 eu“ i „nadam se da nema neka utakmica to veče.“

Istina, razlozi iz kojih ulaze u brak mogu da budu veoma neobični, kao što je to da su ljudi srećniji u braku, neki vole da osoba koju vole nosi njihovo prezime (devojke, pažnja!) drugi kažu da je brak logična stvar, da je brak okolina u kojoj deca stabilnije rastu. Na kraju, ima i onih muškaraca koji brak posmatraju kao mogućnost da se bude veran samo jednoj osobi.

Kada sam pročitala ovo shvatila sam da mi je laknulo što nisam udata za nekog kome je ovo razlog za brak 🙂

Originalni i duhoviti izbori

Ono što možemo iz iskustva da potvrdimo je da u današnje vreme u organizaciji venčanja ne učestvuju samo žene, već su i muškarci ravnopravni. Često se dešava da je baš mladoženja onaj koji je glavni i odgovorni za odabir muzike, a moram priznati da su veoma dobri i originalni u tome!

Muškarci temeljno pristupaju zadatku izbora muzike, prave veoma interesantne plejliste, odlično znaju šta hoće. Posebno nam je drago to što veliki broj muškaraca hoće baš kvartet, i to specijalno zbog klasične muzike – sve pohvale!

Specifično za muškarce u odabiru muzike je originalnost i duhovitost. Kako Wonder Strings sastavi imaju veoma raznolik repertoar, do sada se nije desilo da nismo mogli da izađemo u susret čak i najrazličitijim zahtevima.

Zbog tebe bih tucao kamen

Jedan baš kul mladoženja bio je potpuno oduševljen kada je video da na repertoaru imamo pesmu „Zbog tebe bih tucao kamen“. On i njegova izabranica bili su jako zaljubljeni i elektricitet je bio svuda oko njih, pa je ovaj hit našao jedno od glavnih mesta na njihovom venčanju.

Lutka

Mnogi muškarci imaju neobične ideje i za prosidbu. Jedan mladić nas je kontaktirao sa veoma interesantnom idejom . Trebalo je da pozove svoju tadašnju devojku u stan na  romantičnu večeru, a iznenađenje bi bilo to da se kvartet pojavi i odsvira pesmu LUTKA benda S.A.R.S.

Eto kako je ta pesma, koja je veoma tražena, pronašla svoje mesto na našem reperotaru!

Filmske priče

Postoje venčanja na kojima i mlada i mladoženja biraju svoje pesme za izlazak. Pa, zašto da jedno od njih bude uskraćeno za par minuta holivudskog hoda?

Neke od omiljenih  „muških“ stvari su tema Dart Vejdera iz filma Star Wars, zatim Eye of the Tiger iz filma Roki kao i pesma Flojd iz Nacionalne klase. Izgleda da muškarci vole da se identifikuju sa svojim omiljenim likovima iz filmova. Čekamo dakle još Konana, Tarzana i ostalu ekipu da se jave 🙂

Himna Lige šampiona

Da li ste gledali reklamu za jedno odlično pivo, onu u kom muškarci nisu uspeli da kažu ne koncertu klasične muzike koji se održavao baš u vreme Lige šampiona? Nervozno su se znojili na sedištima sve dok neki minut pre utakmice nisu čuli uživo izvođenje himne Lige šampiona, pa onda nisu mogli da veruju svojim očima da se zavesa podiže i da gledaju utakmicu…

Da li je to bila inspiracija ili prosto ljubav prema fudbalu, imale smo nekoliko situacija da Himna Lige šampiona bude pesma za izlazak mladenaca.

Viva la Vida

Jedna od najtraženijih kompozicija ikada za izlazak mladenaca, kada muškarci biraju, jeste Viva la Vida. Oni kažu da im pesma ulliva optimizam i sa takvom energijom vole da stupe u brak.

Tako ti je mala moja

Za Saleta iz Sarajeva izbor je bio baš lak kada je dobio link sa repertoarom! Naravno, odlučio se za pesmu Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac Bjelog Dugmeta.

Harija nećemo obrađivati, tako da će mnoge mlade ostati uskraćene za prsten i zlatni lanac, dakle u obzir dolaze samo nanulice, od bisera ogrlice, kolači, bombone 🙂

Can’t Take My Eyes of You

Imamo mi i romantične klijente koji prkose onoj uvreženoj ideji da muškarci uopšte nisu skloni romantici. Tako je jedan Miloš, veoma zaljubljen u svoju verenicu, izabrao da sa njom u brak otpleše uz prelepu pesmu iz filma Closer – Can’t take my eyes of you.

(I’ll Love You) Till the End of the World

Primetili smo da frajeri koji su za alternativno venčanje mnogo vole Nika Kejva, a posebno stvar (I’ll Love You) Till the End of the World, kao i Personal Jesus grupe Depeche Mode.

Na tu listu dodajemo i pesmu Wonderwall, grupe Oasis.

Girl from Ipanema

Dejan nam je ispričao jednu interesantnu priču. Svi znamo kako je nastala pesma o Devojci sa Ipaneme.

Njemu se nešto slično i desilo – pored obližnjeg kafića u kojem je sedeo sa društvom svakodnevno, prolazila je jedna devojka. Obratio je pažnju na nju. Posmatrao je krišom danima, a kad je shvatio da se zaljubio odlučio je da nešto preduzme. Prišao joj je jednog dana i ispričao sve to, pa je devojka pristala da ode na dejt sa njim.

Na kraju su se i venčali a mi smo im svirali ovu pesmu kao prvi svadbeni ples.

Odlični i česti izbori muškaraca su i Sinatrine čuvene My Way i Fly Me to the Moon. Toliko lepote i simbolike u tim pesmama, pa nije ni čudo.

Highway to Hell

Najoriginalniji predlog svih vremena za pesmu koja prati izlazak mladenaca je ipak Highway to Hell! Pa, ko se usudi da prizna…

Aleksandra Popović
Violinista u Simfonijskom orkestru RTS
Osnivač i član Wonder Strings

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar