Muzika za rad od kuće u doba korone

Obavezno #OstaniKodKuće

Ok, sada je i zvanično proglašeno vanredno stanje u Srbiji. Ceo svet ostaje kod kuće jer je to nešto što nam može spasiti život. Savet da se radi od kuće sada je postao naredba za sve čija je priroda posla takva da je ovo moguće.

Sve naše svirke su otkazane. Otkazana su druženja, festivali, rođendani, sportske manifestacije. Ne rade vrtići, škole, fakulteti. A život, kao i u svakoj krizi, koliko god da je na pauzi teče dalje.

Koncentracija kao u kancelariji

Nije baš lako raditi od kuće, posebno ne u uslovima krize, kada je i situacija sa ukućanima, priznaćemo, vanredna. Osim onih standardnih saveta koji pomažu frilenserima – obucite se kao za posao, izolujte se u poseban deo stana za rad, isključite kućne poslove na nekoliko sati, muzika može da vam pomogne sa koncentracijom.

Potrebno vam je nešto lagano, a opet energično, da stimuliše rad moždanih ćelija a ne da ih dodatno okupira.

Dakle, muzika bez reči.

Muzika za rad od kuće

Već smo pisale o tome koliko je muzika važna i kakve sve blagodeti može da ima. Sigurno ste već čuli za lekovit uticaj klasične muzike, koliko je dobra za bebe, decu, pa čak i biljke i životinje. A šta ćemo mi odrasli, u situaciji kućne kancelarije i kućnih obaveza. Gde je multitasking?

Probajte da pravite češće pauze, a da “radne sate” pokrijete uz ovu muziku. U nastavku je playlista sa muzikom koju volimo da slušamo kada smo za kompjuterom:

Miles Davis – Kind of Blue

Uz ovaj album neverovatnog Majlsa Dejvisa dobićete atmosferu džez bara. Možda biste uz ovakvu muziku radije uživali nego radili, ali dajte joj šansu i iznenadićete se kako možete biti produktivni uz džez!

 

Astor Piazzolla – Adios, Libertango, Oblivion

Neka vaše moždane ćelije plešu uz argentinski tango! Apsolutno obožavanje za ovaj ritam i muziku Pjacole.

 

Chopin – Nocturnes

Šopenova Nokturna smatraju se najfinijim delima za klavir. U periodu od 1827. i 1846. Šopen je napisao 21 kratko delo, a na ovoj listi je snimak svih

 

Thievery Corporation – Saudade (Full Album)

Znam, obećali smo muziku bez reči. Ali ovaj album grupe Thievery Corporation iz 2014. je kod nas odgovoran za veliki broj produktivnih radnih sati, pa je našao svoje mesto na ovoj listi.

 

Vivaldi – La Stravaganza

Sigurno ste već preslušavali Vivaldijava Godišnja doba, ali ovo je još jedan a-must kada se radi o ovom baroknom kompozitoru.

 

 

 

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar