Birthday celebration of Novak and Jelena Đoković

Nakon osvojene titule Rolan Garos poznati srpski teniser Novak Đoković došao je u Beograd sa suprugom Jelenom i svojom porodicom. Bračni par je ovu titulu i svoje rođendane proslavio prilikom svog boravka u Beogradu.

Proslava se održala u poznatom Beogradskom restoranu, a Novakovi roditelji su Jeleni za rođendan poklonili nastup gudačkog kvarteta Wonder Strings.

Wonder Strings su ovom prilikom izašli iz standardnih klasičnih okvira i nastupili su sa perkusionistom Aleksandrom Radulovićem na kahonu, sa kojim imaju dugogodišnju saradnju. Na repertoaru su se našle numere poput tanga Por Una Cabeza iz filma Miris žene , Rumba i Serenata Majkla Mek Lina, napolitanska pesma Santa Lucia.Birthday celebration of Novak and Jelena Đoković
Kvartetu se pridružio i saksofonista Milan Savić i odsvirao kompoziciju Oblivion Astrora Pjacole, čuvenog argentinskog kompozitora tango muzike, koja je potpuno opčinila prisutne, A onda je muzika krenula u življem smeru, te su se na repertoaru našle pesme Something’s got me Started sa čuvenom solo saksofon deonicom i latino kompozicija Oye Como Va. Birthday celebration of Novak and Jelena ĐokovićZa sam kraj Wondersice su odsvirale popularnu kompoziciju Flojd iz filma Nacionalna klasa. Prisutni su bili oduševljeni ovim nastupom, a Novak je snimak Flojda podelio sa svojim fanovima na popularnoj društvenoj mrezi Facebook.

Na kraju nastupa Novaku Đokoviću uručena je plaketa za najboljeg srpskog saksofonistu – tenisera svih vremena. Dodelu je najavio direktor muzičke produkcije RTS-a Bojan Suđić, a nagradu uručio predsednik Udruženja saksofonista Srbije i direktor međunarodnog festivala saksofona Belgrade Saxperience, Milan Savić.

Birthday celebration of Novak and Jelena ĐokovićBirthday celebration of Novak and Jelena Đoković

Aleksandra Popović
Violinista Simfonijskog orkestra RTS
Osnivač i član Wonder Strings kvarteta
Photo by Vojislav Vujanić

Komentara (2)

  1. Djordje Marinkovic

    Mogu li da znam koji kahon koristi perkusionista? Hvala unapred ^^

    1. aleksandra

      Dragi Đorđe, u pitanju je Tres Lados Kahon 🙂 Pozdrav

Ostavi svoj komentar