Svirka Wonder Strings kvarteta za Dan Republike

Wonder Strings muzikom obeležava Dan Republike

Nekada smo Dan republike (Jugoslavije) znali da iskoristimo kao povod za druženje (i neradne dane) uz različite svečanosti. Wonder Strings kvartet, uz svoj peti element na perkusijama, bira baš ovaj datum za jesenju akustičnu svirku u Beogradu!

Klub Strogi Centar, na adresi Gospodar Jevremova 43, ponovo je izbor za dobar provod.

Wonder Strings svirka u Strogom Centru novembar 2018

Ponovo Wonder Strings svirka u Beogradu

Nakon letnjih nastupa po Srbiji, ali i regionu, kvartet Wonder Strings vraća se omiljenoj publici u našem gradu.

Wonder Strings sastavi su ovog leta bili prilično aktivni i učestvovali na festivalima “Blues & Jazz & Rock” u Bačkoj Palanci, kao i na prognanoj, a slobodnoj Nušićijadi koju je udruženje KudeS priredilo na beogradskom Dorćol Platzu, umesto u Ivanjici. Usledio je još jedan koncert u Gornjem Milanovcu, u okviru u okviru manifestacije Dani Mije Aleksića. 

Nekako uz letnju pauzu ugovoreni su i nastupi u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni… Sve ove koncertne aktivnosti dugo su golicale maštu Beograđana i pojačavale želju za svirkom u prestonici.

Magija Strogog Centra

Po četvrti put kvartet Wonder Strings nastupa u dorćolskom Strogom Centru, lokalu gde je, kako mnogi tvrde, najbolji provod. Sama priča o kući na uglu Gospodar Jevremove i ulice Kneginje Ljubice je zanimljiva i isprepletana različitim legendama. Inače, ona je deo velike kuće u kojoj je smešten Blaznavac.

Ovu kuću je 1922. godine kao svadbeni dar dobila Julka Lazarević, od svog oca Živojina Blaznavca, koji je bio upravnik grada i rođak srpskog premijera Milivoja Petrovića Blaznavca. Prema legendama, tokom Drugog Svetskog rata, kuća je služila za zasedanje nacističkog štaba.

„Kažu da je u kući bilo i Nemaca i Jevreja. Čuli smo priču da su šezdesetih i sedamdesetih ovde bile neke slikarske kolonije, okupljali su se najrazličitiji umetnici. Nedavno je na našu džez svirku svratio stariji gospodin, od nekih osamdeset godina. Rekao nam je da je tu polagao maturu, neku fizičku hemiju. Ko zna koliko još ludih priča povodom ovog prostora ima“, ovako je Marko, jedan od vlasnika Strogog Centra pričao u intervju za CityMagazine.

Akustične obrade pop-rok hitova

U Wonder Strings sastavima obično vole da naglase da sviraju muziku uz koju i privatno vole da uživaju. Publika uz ex YU hitove koji su možda logičan izbor zbog Dana Republike može da očekuje i strane pop-rok standarde – RHCP, Metallica, Guns N’ Roses, Micheal Jackon, Depeche Mode, Queen, Sting, Led Zeppelin

Ovo su samo neke od grupa čije će hitove kvartet i perkusionista svirati uživo.

Takođe, kvartet najavljuje i nove obrade na ex YU repertoaru, pored standardnih hitova i muzike Dina Dvornika, Olivera Mandića, Idola, Bijelog Dugmeta, Riblje Čorbe, grupa Time, Via Talas

Svi aranžmani su za kvartet i perkusije, zvuk za koji ne pretpostavljate kako dobro zvuči sve dok ga ne čujete uživo.

Kvartet i peti element na perkusijama

Dođite da čujete dobro poznate hitove u novom fazonu, koje će svirati Mirjana, Aleksandra, Ivana, Danijela i Aleksandar na kahonu!

“Kahon kao instrument ne može da pretvori gudački kvartet u rok bend. To čine ljudi, i to ne bilo koji, već samo Wonder Strings. Kahon je po mom mišljenju najsavršeniji perkusionistički instrument, jer poseduje sposobnost široke transformacije. Saradnja sa #WonderRocks kvartetom traje jako dugo, toliko da smo prevazišli puko sviranje i prešli na stvaranje čarolije. Ja u njima vidim Wonder girls, prijatelje i porodicu. Jednostavno, genijalan mi smo spoj!!!” ovako Aleksandar Sale Radulović opisuje saradnju sa kvartetom.

Svirka počinje u 22h, ulaz je 250 dinara, a garderoba je uračunata u cenu.

Strogi Centar se nalazi na adresi Gospodar Jevremova broj 43, na Dorćolu.

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar