Svečana akademija Saobraćajnog fakulteta

Wonder Strings svirka za proslavu 68 godina Saobraćajnog fakulteta

Na Svečanoj akademiji održanoj na Saobraćajnom fakultetu, u Beogradu, nastupio je kvartet Wonder Strings uz pojačanje na perkusijama. Brojne zvanice, kao i studenti, uživali su u jubileju najstarijeg fakulteta u jugoistočnoj Evropi.

Wonder Strings na proslavi Saobraćajnog fakulteta 68 rodjendan

Jubilej najstarije naučne institucije u jugoistočnoj Evropi

Najstarija i najviša obrazovna i naučna institucija u oblasti saobraćaja, transporta, logistike i komunikacija u jugoistočnoj Evropi, trenutno školuje 2 300 studenata, a u poslednje tri godine je među pet fakulteta za koje vlada najveće interesovanje za upis.

Saobraćajni fakultet 2018 svečana akademija

Beogradski Saobraćajni fakultet je najbolji tehnički fakultet južno od Beča, trista drugi na Šangajskoj listi u konkurenciji 23 hiljade fakulteta.

“Odškolovali smo veliki broj inžinjera”, kaže dekan Nebojša Bojović, “koji kreiraju politiku transporta, logistike i komunikacija. Samo prošle godine smo odškolovali novih 189 inžinjera, 97 je završilo master, a deset doktorske studije.”

“Inžinjeri koji izlaze sa Saobraćajnog faktulteta rade širom sveta, u najvećim kompanijama. Pametni i bezbedni gradovi su budućnost sveta, jer će uskoro 70% ljudi živeti u gradovima. Naši mladi inžinjeri su najbolje što Srbija danas ima. To je resurs na kojem zemlja planira svoj ekonomski razvoj.”poručio je na Svečanoj akademiji povodom 68-og rođendana Saobraćajnog fakulteta, Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj.

ministar nenad popović wonder strings kvartet

Svečana akademija uz zvuk kvarteta

Wonder Strings kvartet je, uz dodatni ritam koje je perkusionista diktirao na kahaonu, svojom akustičnom svirkom postavio zvuk za proslavu jubileja.

Izvodeći note klasičnih kompozicija, ali i modernih pop-rok pesama, ova svirka je bila miks tradicionalnog i savremenog. Muzika se lepo uklopila uz vrednosti koje Saobraćajni fakultet gaji – savremen, inovativan, otvoren, podsticajan.

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar