Najlepše ljubavne pesme za venčanje

Top lista ljubavnih pesama po izboru gudačkog kvarteta

Nisam ljubitelj venčanja.

Iz nekog razloga, filmovi sa klasičnim scenama venčanja i raskošnim venčanicama oduvek su me iritirali. Svoje venčanje sam zamišljala kao potpuno suprotno od tog filmskog, znate ono, haljina od recikliranog materijala, neobavezan stajling, bliski prijatelji koji piju pivo i uživaju u alternativnoj muzici.  Potpuno moja šolja čaja, što bi rekli Englezi.

Ali eto, moja najbolja prijateljica je rešila da njeno venčanje bude skroz u tom romantičnom momentu. Ne znam šta joj bi, jer smo nas dve inače skroz u istom fazonu, ali valjda je ono filmsko nekako dugo čučalo u njoj.

Romantična venčanja i balade

I tako sedim i razmišljam kako ću preživeti romantično venčanje i sve što ide uz to. Neću da joj kradem slavu i odskačem iz plana, pa sam se odlučila, ipak, i za haljinu u pastelnom tonu. Samo da muzika bude podnošljiva i da ne bude mnogo narodnjaka, jer “to mora tako na svadbama“.

ljubavne pesme romantično venčanje gudački kvartet

Kako se približavam mestu zločina do mene dopire fina i topla muzika. Bez ozvučenja, na maloj bini, svira gudački kvartet. Čine ga 4 devojke, aristokratskog držanja i u prelepim elegantnim haljinama, pastelnih boja, ukrašenih skupocenom čipkom.

U tom trenutku sviraju valcer iz Čudesne sudbine Amelije Pulen, jednog od mojih omiljenih filmova.

Ljubavne pesme za proslavu

Teško mi je da priznam, ali mislila sam da ću se prilično smarati na koktelu dobrodošlice. Gudački kvartet je doprineo toplijoj atmosferi i sve nas je opustio na samom početku. Love me Tender i Over the Rainbow nas ljuljuškaju uz povetarac. Nije ovo tako loše, mislim u sebi.

Moj otpor se polako otapa i postaje mi jasno oduševljenje drugarice kada mi je pričala da je uz pomoć devojaka iz kvarteta sastavila pravi ljubavni repertoar. Još tada je obećala da neće biti bljutavo i patetično, nego onako romantično, sa merom. I bila je u pravu.

ljubavno romantično venčanje kvartet muzika ljubavne pesme

Sada ide tango Por una Cabeza i meni emocija polako kreće da radi. Služi se i šampanjac, a uz zvuk Besame Mucho sada sam već u fazonu da želim da zaplešem sa nekim dasom, koji bi me uhvatio oko struka i tiho pevušio uz uho, dok se njišemo uz zvuke kvarteta. Hmm, ovaj zvuk violina uspeva da me potpuno razmekša… ređaju se tako pesme What a Wonderful World, Strangers in the Night, When I Fall in Love...

Muzika i za hejtere

Razmišljam o tome kako su devojke brižljivo odabrale repertoar za ovu vrstu prilika. Čak i u nama najvećim hejterima, budi se emocija. Već smo načeti razmišljanjima o ljubavi i ujedinjenju sa nekim.

I dok sam tako u romantičnim mislima, čujem pesmu Da li znaš da te volim, u veoma interesantnom aranžmanu sa improvizacijama. Raspitujem se i saznajem da su čak i objavile album tj CD sa obradama ex YU hitova koje se često traže na venčanjima.

Preplavljuju me romantična osečanja, a devojke kreću sa nešto bržim ritmom i pop repertoarom – nižu se pesme Kiss Me, Kiss from a Rose, Let’s Stay Together, You are the Sunshine of My Life

Grabim koktel i krećem da đuskam.

Ritam se još više ubrzava i kreće Let’s Stick Together, a onda me potpuno oduševljava repertoar jer devojke sviraju i rok i alternativu! Just Like Heaven, grupe The Cure, inače mi je jedna od omiljenih pesama, a tu su i Crazy Little Thing Called Love, There is a Light That Never Goes Out, White Wedding, Just Can’t Get Enough

Potpuno sam u muzici, a devojke svojom energijom i gruvom doprinose tome da baš uživam! Kažem im kasnije, da su me iznenadile izborom muzike, a one da su im rok svirke sa perkusionistom uža specijalnost i da je to pravi doživljaj. Često ih na venčanjima unajmljuju da sviraju upravo u toj kombinaciji, sa perkusijama. 

Srećan kraj

Svira pesma Wonderwall, ja oduševljeno đuskam, prilazi mi jedan dasa i kaže „Oh hvala Bogu da ima još nekog kome se sviđa ova pesma! Zamalo da sam smislio neki suludi izgovor da ne dođem, misleći da ću se smoriti…  Oduvek sam želeo da upoznam nekog ko će biti moj Wonderwall i još uvek verujem da tako neko postoji.”

Pogledali smo se duboko u oči i nekako su kockice počele da se slažu istog trenutka.

I da, unajmili smo Wonder Strings i za naše venčanje! 🙂

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar