Top 6 pesama za venčanje

Muzika gudačkog kvarteta sve je ćešće viđen gost na venčanjima u Srbiji. Ugođaj kao na filmu, elegantnost i prefinjenost koju ovaj sastav donosi razlozi su zašto mladenci angažuju akustični sastav. Tako nam bar kažu dok zajednički planiramo svirku, pažljivo birajući pesme sa našeg bogatog repertoara. 

Kao što nijedna ljubavna priča nije ista, tako ni svako venčanje ne treba da bude na isti fazon! 

Uvek smo tu da osmislimo segmente nastupa.

Najbolje je ipak kada sa druge strane imamo mladence kao koorganizatore, odnosno ljude sa jasnom slikom ali i prostorom za naše predloge. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva tačno znamo kako publika može da reaguje na koju pesmu, a dinamika je nešto što uvek menjamo na licu mesta, upravo na osnovu situacije na terenu. 

Donosimo vam top 6 predloga pesama za venčanje.

Viva La Vida

Viva la Vida na španskom znači “živi život”. 

Pesma je dobila naziv po istoimenoj slici poznate slikarke Fride Kalo. Kada su pitali Krisa Martina, lidera benda Colplay, kako se odlučio na taj naziv, on je rekao da mu se dopala smelost Fride Kalo koja je, uprkos tome sto je zbog bolesti trpela hronične bolove, uspela da naslika sliku sa takvim imenom.

Ovaj singl objavljen je 13. juna 2008. kao drugi sa albuma i doživeo je ogroman komercijalni uspeh dostižući mesto broj 1. na hit listama u Britaniji i Americi. Osvojio je i Gremi nagradu za najbolju pesmu 2009. godine. 

Here Comes the Bride

Here Comes The Bride je kompozicija koju je napisao Rihard Vagner, 1850. godine. Ona je zapravo deo romanitčne opere Loengrin, koja je premijerno izvedena 1850. godine u Vajmaru. 

Opera je odmah doživela vliki uspeh, a svadbeni marš iz trećeg čina postao je posebno popularan na venčanjima na zapadu. Ova poznata melodija bila je izbor za venčanje još 1858. kada je prvi put korišćen na venčanju princeze Viktorije i budućeg nemačkog cara Fridriha II. 

Pahelbelov Kanon u D-duru

Ovako zvuči komplikovano, ali ako kliknete play shvatićete da ovu melodiju i te kako znate! Sam broj pregleda na Youtubu sve kaže, prva dva pogotka posle pretrage zajedno broje oko 10 miliona pregleda.

Johan Pahelbel je bio nemački barokni kompozitor, orguljaš i profesor muzike. Njegove kompozicije su bile izuzetno popularne i cenjene još za njegova života, među savremenicima, a danas je najpoznatiji upravo Kanon u D duru.

U kanonu jedna muzička tema prati samu sebe, tako što različiti glasovi izvode “kopije” te iste teme. Bah je posebno voleo da komponuje kanone, a smatra se da je baš za venčanje njegovog brata Johana Sebastijana komponovan jedan od kanona.

Let’s Stick Together

Ovaj seksi hit je originalno snimio Wilbert Harrison 1962. godine, a Brian Ferry je nekoliko godina kasnije izbacio svoju verziju. Radilo se u singlu koji je bio pravi hit na podijumu za ples, a postao je njegov najveći solo hit u Britaniji. 

Ova pesma se već nalazi na našoj listi pesama za prvi ples, gde možete da pronađete još predloga za ovaj trenutak koji se pamti ceo život.

Every Breath You Take

Veliki broj ljudi misli da je ovo pesma o ljubavi i pažnji. Međutim, pesma ustvari govori o kontroli i o posesivnosti. 

Nastala je u periodu Stingovog razvoda od prve supruge i početku zabavljanja sa drugom suprugom Trudi Stajler. Da bi se sklonio od javnosti u tom nezgodnom periodu otišao je na Karibe, gde je pesma i nastala.

Kao rezultat razvoda, tekst govori o posesivnom ljubavniku koji nadgleda svaki dah i svaki pokret.

Najveći hit 1983. često je izbor za venčanje, to je pesma koju svi vole i koja ima divan ritam. Možda i zbog toga što je skriveno značenje ovog velikog hita nije toliko poznato. 

My Way

Paul Anka je otkrio francusku pesmu “Comme D’Habitude” koja ga je inspirisala da po povratku u Njujork napiše ovu stvar. Anka je bio veoma popularan pevač i predstavio je pesmu Franku Simatri koji je i snimio 1968. godine. 

“I did it my way” to su stihovi koji svakoga dirnu, a Sinatra će zauvek ostati upamćen upravo po ovoj pesmi.

Malo je poznato to da je uopšte nije podnosio, bar tako tvrdi njegova ćerka Tina.

Wonder Strings muzika za venčanje

Na Wonder Strings Youtube kanalu možete da preslušate izvođenje mnogih popularnih pesama, a pored pop-roka i klasične muzike postoji mogućnost da pravi izbor za vaše venčanje bude i neki latino, evergrin, filmska numera ili čak domaći hit. Izabrati pravu muziku za venčanje nije nimalo lak zadatak, zato ne čudi što se mladenci ovoj temi puno posvete i istražuju najbolje opcije.

Pogledajte naš repertoar i izaberite omiljenu muziku za svadbu! 

 

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar